
Tarih sahnesine konargöçer bir toplum olarak çıkan Türkler, geçmişten günümüz kadar yeme ve içmeye büyük önem vermişlerdir. Gelişen tarihsel süreç içerisinde Türklerin yaşam şekilleri, yaşadıkları coğrafya ve etkileşim halinde oldukları medeniyetler, yeme-içme alışkanlıklarını ve yemek kültürlerini etkilemiştir. Bu kapsamda araştırmanın amacı, Türklerin tarih sahnesinde yer almalarından itibaren, yemek ve mutfak kültürlerinde yaşanan değişimleri ve bu değişimlerin nedenlerini incelemektir. Bu değişimler yaşadıkları coğrafya, göç ettikleri bölgeler, etkileşim içinde bulundukları medeniyetler ve devletler kapsamında değerlendirilmiştir. Bu konu üzerine yazılan kaynaklardan elde edilen bilgiler çerçevesinde literatür çalışması yapılmıştır. Araştırmanın genel sonucu Türklerin sahip olduğu kültürel zenginliğin, Türk mutfak kültürünün de zenginleşmesinde etkili olduğunu göstermesidir






Bunlar da ilginizi çekebilir
DÖNERİN EN LEZZETLİ DURAĞI ÖNCÜ DÖNER AÇILDI
BİR LEZZET DEHASI OLAN ÖNCÜ DÖNER GAZİANTEP'DE İBN-İ SİNA MAHALLESİN'DE ŞEHİR HASTANESİ KARŞISINDA HİZMETE GİRDİ. DAMAK TADINI BİLENLERİN EN FAZLA TERCİH ETTİĞİ LEZZET OLDU...
1 yıl önceGAZİANTEP'İN YÜKSELEN YILDIZI 'BOZEYLER '
1 yıl önceTürkiye'nin En Popüler Sokak Lezzetleri Açıklandı!
Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin en sevilen ve en popüler sokak lezzetlerini açıkladı. İşte, Türkiye'de en çok sevilen 10 sokak lezzeti:
1 yıl önce