Gastronomi Dünyası için GİBTÜ’den önemli bir çalışma
GİBTÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Çekiç tarafından hazırlanan çalışma gastronomi alanının en saygın dergilerinden
01/12/2023 07:26 | Son Güncelleme : 12/03/2025 19:54
| Netosfer
-i656d7f82d73a2-1000x563.webp)
GİBTÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Çekiç tarafından hazırlanan çalışma gastronomi alanının en saygın dergilerinden Journal of Ethnic Foods’ta (Springer Nature) makale olarak yayımlandı. Q1 dergi listesi içinde bulunan Journal of Ethnic Foods, yerel mutfakların geleneksel uygulamalarına odaklanan spesifik dergiler arasında yer alıyor. Gaziantep İslam Bilim Teknoloji Üniversitesinin uluslararası alanda görünürlüğü her geçen gün artıyor. GİBTÜ’deki akademisyenlerin makaleleri alanlarında dünyanın saygın dergilerinde bir bir yayımlanmaya devam ediyor. Son olarak GİBTÜ Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Çekiç’in çalışması Journal of Ethnic Foods’ta (Springer Nature) yayımlandı. Çalışma geleneksel Türk mutfağında yer alan etli tatlıları tespit etmeyi ve sürdürülebilirliklerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.






Bunlar da ilginizi çekebilir
Gaziantep yemekleriyle dünya gündeminde!
1 yıl önceGaziantep'te damak çatlatan lezzet! "ÖKÜZ BURGER"
BİR LEZZET DEHASI OLAN ÖKÜZ BURGER GAZİANTEP'DE SANKO PARK VE PRİMEMALL AVM'DE DAMAK TADINI BİLENLERİN EN FAZLA TERCİH ETTİĞİ LEZZET OLDU...
2 yıl önceGaziantep bu lezzeti sevdi
Gaziantep'in Değirmiçem Mahallesi'nde hizmet veren ETSE ET ŞÜKR-ET kapılarını ANTEP LEZZETİ'NE açtı.
1 yıl önce