EN İYİ 10 BEYRANCI

Gribin ilacı Şen Baba ‘Paça ve Beyran’

Gribin İlacı ‘Beyran ve Paça’

 

Meşhur lezzetleri arasında yer alan ‘beyran’ ve paça’ eklem ağrıları çekenlerin ve soğuk algınlığı yaşayanların imdadına Şen babası Paça,Beyran salonu yetişiyor.

1700499886167_(1)-i659b96e80233b.png

Gastronomi kenti Gaziantep’te 500 yıllık bir geçmişe sahip olan beyran yemeği içinde barındırdığı kuzu eti, baharatı, bol sarımsağı, kemik suyu ile bağışıklık sisteminin ve solunum sisteminin dostu olarak her yaz-kış tüketiliyor.

Screenshot_20240108-093252-i659b971c9159f.jpg

Gaziantep'te Uzun yıllardır Paça  ve beyran salonu olarak hizmet veren Şenbaba İşletme sahibi Yakup Melek, Gaziantep’te eklem ağrılarına ve soğuk algınlığına karşı tüketilmesi tavsiye ettihini beyran ve paça kış aylarında şifa dağıtını  söyledi. 

1700508283168_(1)-i659b972e40920.jpg

İçerisindeki sarımsak sosu ve özel suyu ile doğal antibiyotik özelliği taşıyan beyran ve paça, Gastronomi kenti Gaziantep’te kış aylarının vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor. İçinde kemik suyu, et, pirinç, sarımsak ve çeşitli baharatların yer aldığı tescilli lezzet beyran özellikle sabah erken Beyranın Osmanlı döneminde padişah yemeği olarak bilindiğini anlatan paça ve beyran Şen Baba Paça ve Beyran salonu işletme sahibi Yakup Melek, beyranın yapılışını anlatarak, “Beyran Gaziantep yöresine ait kuzunun kürek ve boyun etinden oluşan, efsanevi Osmanlı zamanında bey yemeği, padişah yemeği. Bunu genellikle Gaziantep halkı olsun, dışarıdan gelen misafirler olsun sabah vakitlerinde yenilirdi, ama son yıllarda Gaziantep’e gelen turist sayısının fazlalığından dolayı gece 24 saat  hizmet vermekteyiz ” dedi.

AddText_11-21-08.52.37-i659b978508ba7.jpg