MEKANLAR

Gaziantep'te değişmeyen lezzet: Şen Baba Paça Beyran

Gaziantep'in Asırlık Lezzeti 'Şen Baba Beyran ve Paça salonu  günün her saatinde Paça, Beyran ve  leziz çorba çeşitleriyle  ile müşterilerinden tam not alıyor.

 

“İŞİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPIYORUZ”

Şen Baba Paça ve Beyran Salonu 1985 yılından bu yana müşterilerine adeta lezzet şöleni sunuyor. Gaziantep’in tarihinde köklü bir yere sahip Şen Baba Paça ve Beyran Salonu kentin yöresel lezzetleri arasında yer alan ‘kelle paça ve beyranı’ vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

YERLİ YABANCI HERKESİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR

Şen Baba Kelle Paça Beyran Salonu İşletme Sahibi  Yakup Melek,Antep Lezzeti'ne yaptıgı açıklamada; "Sabah kahvaltılarının  vazgeçilmez yiyeceği olan beyran kış aylarında gribal enfeksiyonları önleyerek vücudu dinç tutuyor Sıvı yağ kullanılmadan hazırlanan, kelle paça ve beyran Gaziantep'in tarihi ve kültürel mekanlarını ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çektigini söyledi. 

 

“İŞİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPIYORUZ"

 

Şen Baba Paça ve Beyran Salonu olarak en iyi hizmeti asırlardır verdiklerini belirten Yakup Melek; "Kelle ve Paça'nın türlü, türlü aşamadan ve zahmetli bir emekten geçerek hazırlanan kelle paça ile beyran, yaklaşık 10 saat pişerek hazır hale getirilen 'kuzu etinden' yapılıyor. Gaziantep'in yerlisi olan vatandaşlar beyran ve kelle paça vazgeçemediği tatlar arasında bulunuyor.Gaziantep'te üçüncü nesil olarak lokantacılık mesleğini devam ettiriyor." 

Gribin ilacı ‘beyran’ ve ‘paça

Melek,Kalite ve hizmetin ön planda tutulduğunu söyleyerek konuşmasına şöyle devam etti:"Gaziantep'te kahvaltı kültürü yokken vatandaşlar sabahları, paça, beyran, ezo gelin çorbalardan içiyordu. Kelle paça ve beyranın en önemli özelliği organik olmasıdır. Dışarıdan giren bir katkı maddesi yok sıvı yağ kullanılmıyor her şey kuzunun kendisidir. Dolayısıyla böyle hazırlanan yemekler çocukların gelişmesinde, yaşlıları kireçlenme durumlarında nezle, grip, bronşit hastalıklarında çok fazla iyileştirici rol oynamakta. Beyranın etleri özeldir."dedi.

BEYRAN TARİFİ YAKUP USTADAN

Müşterilere kelle paça ve beyranı sıcak olarak servis ettiklerini belirten 7 / 24 hizmet verdiklerini belirten Şen Baba İşletme sahibi Yakup Melek:"Kelle paça ve beyranın etini bir müddet suda beklettikten sonra kanını alıyoruz ve son kontrol leri yapılarak hazır hale getiriyoruz.Büyük kazanlarda bol ilikli kemikleri kaynatıyoruz.. Erime durumuna geldikten sonra et çok güzel olması lazım artı yağsız pilav yapıyoruz. Pilavı alta koyuyoruz hafif yağ ve hafif acı ekliyoruz ondan sonra kendi suyuyla hafif sarımsak vererek beyranı sıcak olarak sunuyoruz. Özellik  sabah saatleri ve akşam saatlerinde yenen bir lezzettir.Ancak kış aylarında günün her saatinde müşterilerin tercih ettiğini yani isterseniz kahvaltı niyetine isterseniz akşam yemeği niyetine yiyebilirsiniz.Kelle paça ve beyran doyurucu bir tattır" diye konuştu. 

 

GAZİANTEP'TE TEKİZ"

"Gaziantepte başka bir şubemiz yoktur. 3 kuşaktır bu sektöre hizmet veriyoruz. Bugüne kadar tüm müşterilerimize güler yüzlü hizmet anlayışımız ile kalite ve lezzetimizden ödün vermeden yolumuza emin adımlar ile devam ediyoruz. Gaziantep'te lezzet bakımdan tekiz" şeklinde konuştu. 

ADRES 

Lezzetin Tutkuya Dönüştüğü Yer olarak da bilinen ŞEN BABA PAÇA VE BEYRAN SALONU Suyabatmaz, Müftüoğlu Sk., 27400 Şahinbey/Gaziantep